Fysiotherapie en Hydrotherapie Centrum voor Dieren
Fysiotherapie en Hydrotherapie Centrum voor dieren
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen over dierfysiotherapie
De meest gestelde vragen over fysiotherapie bij dieren en het FHCD
Wanneer is fysiotherapie geschikt voor mijn huisdier?
Fysiotherapie is in veel gevallen geschikt voor je huisdier. Kampt je dier met kreupelheid, gewrichtsklachten, rugklachten of spierletsel dan kan de dierenfysiotherapeut helpen.
Ook na een operatie, bij verlammingsverschijnselen of bij gedragsveranderingen is het raadzaam een fysiotherapeut te raadplegen. We zien tegenwoordig ook veel ouderen dieren of dieren met overgewicht.
Heb je specifieke vragen, dan mag je natuurlijk altijd contact opnemen.
Wanneer kan ik terecht?
Bij alle locaties kun je nog in dezelfde week terecht.
Kan ik direct een afspraak maken?
Als je ons belt of mailt, kunnen we gelijk een afspraak maken in onze gezamenlijke agenda.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Dit verschilt per dier. Net als bij de fysiotherapie bij mensen, zijn er dieren met kleine klachten, die maar 1-3 behandelingen nodig hebben. Maar er zijn ook dieren met meerdere of gecompliceerde klachten, waarbij er langer de tijd nodig is en we 6-10 behandelingen nodig hebben.
Ook hebben we dieren die eens per maand of kwartaal een onderhoudsbehandeling aanvragen of zijn er dieren die 1 x op adviesconsult komen.
Hoeveel kost een behandeling?
Kijk voor een uitgebreid overzicht op onze tarievenpagina.
Behandelen jullie ook katten?
Jazeker. We behandelen ook katten. Katten zijn (soms tegen de algemene verwachting in) zeer goed te behandelen met fysiotherapie en ervaren dezelfde klachten als honden. Vaak worden klachten bij katten niet herkend, omdat ze nog harder zijn als honden.
Ook behandelen we konijnen en cavia’s.
Hoe herken ik pijn bij mijn huisdier?
Over pijn bij dieren kunnen boeken worden volgeschreven. Hieronder wat korte omschrijvingen van pijnsignalen bij een hond en kat.
Opstartstijfheid, gapen of smakken bij aanraking van een bepaald lichaamsdeel of bij bijvoorbeeld opstaan, achterblijven tijdens een wandeling, herhaaldelijk likken van voorpoten of het kleedje/mandje, kreupel lopen, veel uitrekken, aggressief gedrag naar andere dieren of mensen, niet meer (altijd) willen springen of sporten, minder enthousiast begroeten als je thuis komt etc.
Kan ik bij jullie makkelijk parkeren?
Je kunt bij alle locaties makkelijk en kosteloos parkeren. Ook is het mogelijk als je hond of jijzelf slecht ter been bent, om dichtbij de ingang te parkeren.
Verwijzing dierenarts
Het FHCD werkt op verwijzing van je dierenarts. Maar ook zonder verwijzing kan je een afspraak maken. Wij nemen dan alsnog even contact op met de behandelend dierenarts of specialist voor overleg. Samen zorgen wij voor een zo optimaal mogelijk behandeltraject. In dit traject zal je dier bij ons alleen begeleid en behandeld worden door gediplomeerde dierenfysiotherapeuten. Dit geldt ook voor de hydrotherapie sessies, aangezien deze een onderdeel zijn van het fysiotherapeutische behandeltraject.
Hoe kunnen wij jouw huisdier helpen?
Heb je een hond met HD, ED of een hernia? Worstel je met de klachten van je ouder wordende huisdier? Of wil je deskundige begeleiding bij de revalidatie na een operatie? Neem contact op met onze dierenfysiotherapeuten voor meer informatie of vraag om een afspraak.